Creative, Inspiration

De vorba cu fondatorii Barlogului cu Jocuri

Ne-am intalnit la o bere cu Marius si Andreeas, oamenii din spatele unui brand cu potential enorm: Barlogul cu jocuri. Sa rezumam afacerea la un shop online ar insemna sa ii facem o mare nedreptate, intrucat conceptul din spate si dorintele fondatorilor sunt mult mai profunde si urmaresc un scop mult mai maret decat simplul profit.

Dupa cum ne-a transmis Marius in cursul intalnirii, elementul central al Barlogului nu sunt jocurile, ci modul in care acestea aduc oamenii impreuna si ii ajuta sa socializeze si sa uite, pentru cateva momente, de problemele si stresul vietii cotidiene.

Cei doi tineri antreprenori s-au cunoscut in urma cu 5 ani, intr-un bar, prin intermediul unui grup comun de prieteni. A durat o vreme pana si-au dat seama de pasiunea comuna pentru jocuri si pana au construit, pas cu pas, conceptul din spatele Barlogului cu jocuri.

Cum a inceput, pentru fiecare dintre voi, pasiunea pentru boardgames?

M: Imi aduc aminte cum, in urma cu ceva timp, la o petrecere cu oameni de toate varstele, am adus un joc de societate cu scopul de a ne distra jucandu-l. A fost o modalitate buna pentru a sparge bisericutele formate in principal pe criterii de varsta, iar dupa 2-3 ture, cei mai implicati in joc erau bunicii si parintii care, desi nu avea experienta, redescopereau bucuria de a te juca. Dupa ce am terminat jocul, toata lumea a inceput sa interactioneze cu toata lumea, iar oamenii si-au iesit din cochilie si s-au putut cunoaste fara efort.

A: Nu imi amintesc exact primul contact cu boardgames (jucam de mic Piticot si Nu te supara, frate! ), insa imi amintesc sentimentul magic ce ma incearca si in ziua de azi de fiecare data cand ne strangem impreuna si ne deconectam cu ajutorul unui boardgame fantasy. Ne transpunem intr-o alta lume, unde evadam din cotidianul banal si stresant, iar acest lucru nu are egal.

Cum v-ati dat seama ca doriti sa dati nastere conceptului “Barlogul cu jocuri” si ce v-a determinat?

M: In aprilie 2018, dupa ce am organizat cateva seri de jocuri si un grup pe facebook, ne-am pus mintea la treaba si ne-am intrebat cu ce putem veni diferit. Asa a luat nastere ideea unui shop nou, unde vom pastra vie placerea jocurilor si aducerea impreuna a oamenilor, fie ei experimentati sau nu in tainele boardgames.

Care este idealul din spatele afacerii?

A: Ne dorim ca prin vanzarea unui boardgame, sa aducem impreuna un grup de oameni ce vor impartasi bucuria si fericirea jocului. Jocul este doar suportul pe baza caruia te vei intalni cu prieteni sau straini, cu care te vei deconecta de la problemele zilnice. Site-ul reprezinta un portal, unde poti gasi jocuri de calitate ce merita jucate, suport tehnic si consiliere in vederea alegerii unui boardgame potrivit tie sau prietenilor tai. Nu conteaza ca esti amator sau avansat, suntem aici sa te ajutam sa descoperi minunata lume a jocurilor.

O intrebare pe care probabil ar fi trebuit sa o pun la inceput. De unde numele de “Barlogul cu jocuri?”

M: Ne-am gandit mereu ca pentru a avea un joc reusit, este nevoie de un cadru potrivit in care sa te poti deconecta. Batman are Batcave-ul, Dexter are laboratorul secret, iar pentru noi, Barlogul reprezinta locul in care te poti retrage alaturi de oamenii cu care imparti aceleasi pasiuni, pentru a te simti bine.

La final, ce va rezerva viitorul?

M: Ne dorim sa ducem cat mai departe conceptul de boardgame, iar cel mai potrivit mod in care putem face asta este printr-o cafenea-magazin, un loc in care sa poti testa si descoperi alaturi de prieteni sau pur si simplu alaturi de alte persoane pasionate, jocuri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *